Левски победи Ботев с 3:1 на стадион Христо Ботев“ в мач от

...
Левски победи Ботев с 3:1 на стадион Христо Ботев“ в мач от
Коментари Харесай

Ботев остава без победа на Колежа

Левски победи Ботев с  3:1  на стадион „ Христо Ботев “ в мач от втория кръг на efbet Лига.

Попадението за „ канарчетата “ беше дело на Мартин Секулич и е първо за домакините на новия им стадион от откриването му насам.

За „ сините “ точни бяха на два пъти Джавад Ел Джемили, както и Рикардиньо, който се разписа от дузпа.

Левски бе по-добрият тим на терена, като успяваше по-добре да управлява темпото, а Ботев допускаше прекомерно доста неточности, които костваха точките на тима.

Двете попадения на испанеца Ел Джемили ще бъдат запомнени, защото бяха извънредно красиви.

След тази победа Левски е към този момент 3-и с актив от три точки, до момента в който Ботев остава на 11-а позиция с 1 пункт на сметката си.

Ботев опита да упражни преса в началните минути на мача и на два пъти десният бек на „ сините “ Жереми Петрис бе покрай това да сбърка. В 5-ата минута Левски задържа топката и тя беше пратена на левия фланг към Уелтон. Бразилецът влезе към вътрешността на терена и шутира от далечна отдалеченост, като бранител в „ жълто-черно “ блокира удара.

В 11-а минута се откри първата добра опция за отбора на Ботев. Уме Емануел проби по десния фланг и центрира ослепително в наказателното поле. Жереми Петрис „ увисна “, позволявайки на останалия зад тила му Красиан Колев да стреля с глава от чиста голова позиция. Ударът на младока беше блокиран с една ръка от стража Пламен Андреев.

Две минути по-късно Джеймс Ето’о бе доста покрай това да означи гол-шедьовър. Той видя, че вратарят Пламен Андреев е излязъл леко напред и завъртя топката доста ловко към горния му ляв ъгъл. Капитанът на „ сините “ възвърне позицията си и парира в корнер.

В 26-а минута Джавад Ел Джемили направи превъзходен пробив по левия фланг и навлезе във вътрешността, като насочи удар, който обаче бе право в Ханкич, а стражът на Ботев улови умерено топката. Пет минути след това Ботев провежда добра офанзива, която приключи и с удар на Уме Емануел, само че опитът бе слаб и Пламен Андреев не срещна компликации в тази обстановка. В 37-а минута Уелтон центрира балонно към втора греда, където Роналдо опита да върне топката с глава към наказателното поле. Получи се подъл удар в долния ляв ъгъл на вратата зад Ханкич, само че стражът реагира.

В 57-а минута Роберто Пунчец закъсня със своята намеса и не реши добре обстановката, а Рикардиньо реагира бързо, след което бе фаулиран и основният съдия не се поколеба да покаже бялата точка. Самият бразилец се нагърби с осъществяването, като бе невъзмутим и не остави шансове на Ханкич с компактен удар в десния ъгъл на вратата на Ботев – 1:0 за Левски.

В 75-а минута Джавад Ел Джемили получи доста свободно пространство, от което той се възползва и напредна с топка в крайници, а най-после стреля от отдалеченост, като топовният му шут не остави шансове на Хидайет Ханкич – 2:0 за Левски.

В 81-а минута Ботев разви хубава офанзива, която бе приключена от Степонавичюс, само че Пламен Андреев мазета в корнер. При последвалия корнер Точукву Нади опита удар от границата на наказателното поле, който бе блокиран, само че Мартин Секулич бе на съвършена позиция и довкара топката в опразнената врата – 1:2.

Само пет минути по-късно футболистът на Левски Джауад Ел Джемили още веднъж се озова на превъзходна позиция на границата на наказателното поле и не се поколеба още веднъж да стреля от разстояние, като за повторно в срещата оплете топката в мрежата във вратата на Ханкич с виртуозно осъществяване – 3:1 за Левски.

Наставникът на Ботев Пловдив Станислав Генчев остана отчаян от загубата на своя отбор от Левски във втория кръг на efbet Лига. “Канарчетата ” отстъпиха с 1:3, а експертът призна, че неговият отбор е подарил и трите попадения на своя конкурент. Генчев разкри също по този начин, че повече няма да разчита на един от главните си футболисти – Антоан Бароан.

“Подарихме три гола на Левски. Най-фрапираща е дузпата. Имаше фал в центъра за нас и вместо да изненадаме съперника напред, изненадахме сами себе си. Центрираха и по-късно лесна дузпа за тях. Това бе повратният миг. Опитахме каквото можем да създадем да стигнем до тъждество, само че тъкмо в подобен миг допуснахме гол още веднъж. Вкарахме за 2:1, само че още веднъж неумелост, обикновена неточност и дадохме трети гол на Левски. Сами сме си отговорни поради тези глупави неточности, които не би трябвало да позволяваме в нито един мач.

Бях сигурен, че няма да имаме толкоз положения, колкото против Локомотив Пловдив. Левски има добра организация в отбрана. Въпреки това чистите голови положения бяха за нас. Важно беше да не даваме да ни вкарат, ние щяхме да вкараме сигурно. Първите два гола са подарък за Левски.

Надявам се през тази седмица да приключим няколко прехвърлянето. Тази седмица ще вземем нови футболисти, тъй като имаме потребност. Няма да разгадавам на Антоан Бароан повече ”, отсече Генчев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР